"Wat is er nu mooier dan een zwangere vrouw?"

SHARONA (29) NEEMT DEEL AAN MISS BATJESPRINSES TERWIJL ZE KINDJE VERWACHT

Sharona is finaliste van de verkiezing Miss Batjesprinses.
Foto Joke Couvreur Sharona is finaliste van de verkiezing Miss Batjesprinses.
De Tieltse Sharona Beheydt doet mee aan de verkiezing van Miss Batjesprinses 2017 in Roeselare. Weinig opmerkelijk, ware het niet dat Sharona 4,5 maanden zwanger is. Nu al heeft ze een flink buikje. Op 26 juni, de dag van de missverkiezing tijdens de Roeselaarse batjes, zal ze zes maanden ver zijn. "Wat is er nu mooier dan een zwangere vrouw?", vindt ze.

Toen de 29-jarige Sharona zich inschreef voor de missverkiezing, was er van een zwangerschap nog geen sprake. "Ik heb al een zoontje van vijf en was eigenlijk niet van plan om opnieuw zwanger te worden. De dokters hadden me zelfs verteld dat ik normaal gezien niet meer zwanger kon geraken, maar het lot heeft daar anders over beslist", vertelt Sharona. "Eind vorig voelde ik me flauwtjes en liet ik bij de dokter bloed afnemen. Toen hij me vertelde dat ik zwanger was, viel ik bijna flauw. Ik was ervan overtuigd dat hij een grapje maakte. De missverkiezing kon ik wel vergeten, dacht ik." Maar dat was buiten organisatrice Yana Parmentier-Leman gerekend.


Yana Parmentier-Leman, die vorig jaar de missverkiezing nieuw leven inblies, was verrast toen Sharona haar belde met het nieuws. "Ik heb er een paar nachten over nagedacht, maar besliste uiteindelijk dat Sharona gewoon mocht blijven als ze dat zelf wou. Voor mijn part hoeft de zwangerschap haar meisjesdroom niet in de weg te staan", vertelt Yana. "Enerzijds is er de praktische kant van de zaak, maar aangepaste galakledij vinden komt wel in orde en een badpakkendéfilé hebben we niet."


Sharona zelf besliste na rijp beraad om te blijven meedoen met de verkiezing. "Ik had niet verwacht dat ik zou mogen blijven", zegt ze. "Uiteraard ben ik daar heel blij mee, maar we moeten realistisch blijven. Toen ik in verwachting was van Miko ben ik 40 kilo bijgekomen. Voor winst ga ik alvast niet meer. Er zijn andere meisjes die het kroontje meer verdienen. Ik wil me vooral wat op de achtergrond houden. Nog tot eind juni het kandidatenlintje mogen omhouden is al een beloning voor mij. Wat als ik alsnog win? Dan val ik gegarandeerd flauw."


Yana zegt zich vooral zorgen maken over de veiligheid van Sharona. "Zo moeten de meisjes choreografieën en dansmoves leren, waar Sharona toch extra voorzichtig mee zal moeten zijn. Anderzijds is haar eerste zwangerschap blijkbaar erg vlot verlopen en er zijn inderdaad vrouwen die negen maanden lang weinig tot geen last hebben. Misschien zal dat voor Sharona ook zo zijn, maar nogmaals, veiligheid primeert. De campagne duurt slechts drie maanden, maar van zodra ze ongemak voelt, moet ze me verwittigen. Voor alles bestaat een oplossing."


Miss Batjesprinses is in elk geval bezwaarlijk een traditionele missverkiezing te noemen. "Of de zwangerschap in haar nadeel zal spelen? Dat denk ik niet. In elk geval zit de sfeer in de groep goed en is er van jaloezie geen sprake. Bij ons telt vooral de motivatie en de inhoud van de kandidates. Daar heeft Sharona er bergen van. Toen ze door de preselecties raakte, barstte ze van puur geluk in tranen uit", gaat Yana verder. "Maar dat betekent niet dat de lat minder hoog ligt. We hebben geen lengtevereisten, maar meisjes die niet de juiste motivatie hebben, kegelen we er bij de preselecties wel degelijk uit."