Vakbondsafgevaardige boos om tweet van Tielt-Wingse burgemeester: “Waarom bemoeit Beeken zich met CommScope?”

Een opmerking van burgemeester Rudi Beeken (Open Vld) over de staking bij CommScope in Kessel-Lo is in het verkeerde keelgat geschoten bij de vakbondssecretaris van ACV-CSC Metea. Leen Vanderhulst schreef een open brief naar de Beeken. “Weet u soms iets meer over de toekomst van ons bedrijf?”
In het bedrijf werd eerder al negen dagen gestaakt, na ontslag van een ACV-afgevaardigde.
Vertommen In het bedrijf werd eerder al negen dagen gestaakt, na ontslag van een ACV-afgevaardigde.

Bij CommScope aan de Diestsesteenweg werken 560 mensen. In december werd er de hoofdafgevaardigde van het ACV ontslagen. Sindsdien is de spanning er te snijden. Na negen dagen staking kwamen directie en personeel overeen dat er werk is tot eind 2019. Woensdag tijdens de nationale staking legden 400 mensen het werk neer. Stakers wilden de poort naar het bedrijf sluiten, maar de directie stuurde deurwaarders op hen af. 

Burgemeester Beeken zag op ROB-tv een reportage over de staking van woensdag. Hij tweette een opvallende commentaar: “Niemand zou schrikken als dit bedrijf morgen besluit om zich elders te vestigen. Het is nochtans een belangrijke werkgever in de regio”. 

De bewuste tweet van Beeken.
Twitter De bewuste tweet van Beeken.

Vanderhulst is vakbondsafgevaardige in het bedrijf. Ze voelde zich geïntimideerd door de tweet van Beeken. “Waarom bemoeit de burgemeester van Tielt-Winge zich met ons? Hij insinueert dat ons bedrijf moet verdwijnen. Dit verontrust ons zeer. Heeft hij hier soms connecties? Liever vernemen wij zoiets binnen de vakbond en niet van een politicus uit een andere gemeente.”

“Ik stuurde die tweet de wereld in uit bezorgdheid, maar ook als kritiek”, verduidelijkt Beeken. “Heel wat mensen uit Tielt-Winge werken bij CommScope. Ook zij zullen de klos zijn als de Amerikaanse baas morgen in een vingerknip beslist om Kessel-Lo te verhuizen naar een andere land. Als ik voorbij het bedrijf rijd, zie ik geregeld stakerspiketten. Blijft het daar wel goed gaan, vraag ik me af. Als die dame zich geïntimideerd voelt is mijn tweet geslaagd. De vakbondsmensen moeten maar eens bedenken hoe vaak ze nog kunnen staken voor ze in eigen voet schieten. Op mijn tweet kwam een reactie van iemand die beweerde dat de vestiging sluit in 2020.”

Beeken las de open brief van Vanderhulst en antwoordde. “De precieze achtergrond van de staking ken ik niet, maar ik raad u aan om voorzichtig te zijn met CommScope. Als het er werkelijk zo slecht is voor werknemers, is uw organisatie beter gediend met een sluiting. Als in Amerika beslist wordt het bedrijf op te doeken zou ik dat zeer betreuren. Misschien moet u dan eens voor de spiegel gaan staan en u afvragen wiens belang u gediend hebt, dat van de werkman of de vakbond.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rozemieke Fritz

    Niet alleen bij Comm Scope, maar in heel veel bedrijven zullen er banen verdwijnen of het hele bedrijf als die onnozel vakbonden blijven verder doen met hun stakingen!

  • Guy Soetewey

    Wat iedereen weet als de vakbonden zo blijven knoeien en staken dat er nog veel heel jobs verloren gaan gaan in ons land.