Personeel OCMW krijgt workshop brandveiligheid

Tim Renders, brandpreventieadviseur bij Hulpverleningszone Oost geeft uitleg en demonstreert hoe veilig op te treden bij bijvoorbeeld een keukenbrand
repro Bollen Tim Renders, brandpreventieadviseur bij Hulpverleningszone Oost geeft uitleg en demonstreert hoe veilig op te treden bij bijvoorbeeld een keukenbrand
Het personeel van OCMW Tielt-Winge krijgt een workshop rond brandveiligheid. Zo leren de verzorgenden en het poetspersoneel de thuissituatie bij hun cliënten brandveiliger te maken.

In twee workshops van een halve dag, aangeboden door Hulpverleningszone Oost (Vlaams-Brabant) en Hartje Hageland, leert het OCMW-personeel bijvoorbeeld na te gaan of er voldoende rookmelders geplaatst  zijn en of er een afgesproken vluchtplan is. “Door de vertrouwensband en langdurig contact met hun cliënten kunnen zij in de thuissituatie bij deze doelgroep een positieve verandering teweeg brengen”, zegt Tim Renders, brandpreventieadviseur bij Hulpverleningszone Oost. “Uiteraard nemen de cursisten de tips voor een brandveiliger leven ook zelf mee naar huis. Als goede ambassadeurs kunnen ze deze ook delen met familie en vrienden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.