Meer straten krijgen gescheiden riolering

Ook in de Driesstraat komt er een gescheiden riolering. De werken zouden nog beginnen voor de paasvakantie.
Bollen Ook in de Driesstraat komt er een gescheiden riolering. De werken zouden nog beginnen voor de paasvakantie.
Tielt-Winge legt in twee straten gescheiden rioleringen aan. Nu de werken in de Stevensstraat zijn afgerond, begint de aannemer aan de Statiestraat en daarna aan de Driesstraat. 

“In de Statiestraat zijn ze intussen begonnen met het opbreken van het fietspad. Ik heb de aannemer gevraagd ervoor te zorgen dat de fietspaden en het asfalt gelegd worden in de eerste week van de paasvakantie. Op die manier heeft de nabije school er het minst last van”, zegt schepen Gunther Clinckx.

Aquafin betaalt de rioleringswerken maar voor de Statiestraat legt Tielt-Winge 25000 euro extra op tafel zodat de straat volledig kan worden vernieuwd. Aquafin moet namelijk maar een halve straat opbreken voor de werken maar de gemeente wil de volledige straat vernieuwen en asfalteren. Zodra de werken in de Statiestraat afgerond zijn, beginnen de arbeiders in de Driesstraat. Volgens de schepen zou dat nog gebeuren voor de paasvakantie.

Voor de aanleg in de Driesstraat werkt Tielt Winge samen met Bekkevoort omdat die straat op het grondgebied van beide gemeenten ligt. Dat laatste kadert in het samenwerkingscharter dat beiden gemeenten vrijdag ondertekenden.