Mediclowns verrassen leerlingen 't Hagekind

De kinderen van de basisschool 't Hagekind zijn zopas verrast met een bezoek van de vzw Mediclowns. De vereniging zet clowns in om kinderen in ziekenhuizen op te vrolijken. Hagekind had een tombola gehouden waarvan de opbrengst ging naar Mediclowns. Als bedankje kregen alle klassen een optreden.

Ludo (59) was de lolbroek van dienst. Vijftien jaar geleden begon hij als de eerste mediclown. Ludo werkt in het ziekenhuis van Tongeren en is na zijn nachtdienst naar de school gekomen. Hij krijgt maar een kleine vergoeding voor zijn optredens, en de lach van de kinderen. "Je moet dit met heel je hart doen".

"In het Hageland bezoeken wij de ziekenhuizen van Diest, Aarschot en Tienen", zegt Miel Mattheus, voorzitter van Mediclowns. "Steeds vaker krijgen we aanvragen om bij zieke kinderen thuis te komen. Die thuisbezoeken vragen veel aandacht. Voor een zaal doe je een kort optreden, maar bij zo'n kind thuis ben je gauw een uur bezig. Sommigen trekken zich het leed van die kinderen aan. Je moet als clown sterk in je schoenen staan."

"We werken met tien mediclowns, maar dat mogen er gerust meer zijn", zegt Mattheus. Wie geïnteresseerd is om enkele maanden mee te draaien als clown mag zich aanmelden bij www.mediclowns. (VDWT)

De kinderen trokken samen met clown Ludo gekke bekken voor de camera.
Tom Van de Weyer De kinderen trokken samen met clown Ludo gekke bekken voor de camera.