Concerten van Sergio zijn geannuleerd dit weekend wegens coronavirus

Concerten van Sergio dit weekend werden geannuleerd.
Sergio Concerten van Sergio dit weekend werden geannuleerd.
Ook zanger Sergio, die in Tielt-Winge woont, krijgt af te rekenen met de gevolgen van het coronavirus. De geplande concerten voor dit weekend werden geannuleerd en de artiest vreest dat het virus op termijn zware economische gevolgen zal hebben voor velen. 

“Dit weekend werden alvast twee optredens geschrapt. Eentje op het bal van de burgemeester in Oostende en een ander op ‘De dag van de zorg’ in Merksem. De organisatoren van de optredens voor het weekend erna hebben mij laten weten dat ze nog vergaderen en nog geen beslissing hebben genomen maar ook daar vrees ik voor”, zegt de artiest die ook vaak optreedt voor een iets ouder publiek. “Je hebt zo van die optredens waar mensen naartoe komen met bussen, maar ook die komen nu in het gedrang. Het event van morgen gaat nog door, maar of die van volgende week zullen plaatsvinden is nog maar de vraag”.

Fabel

Dat alleen feestjes met minstens 1000 personen worden geschrapt doet de zanger af als een fabel. “Ik hoor van collega’s dat ook optredens waar 200 mensen verwacht worden niet doorgaan. Normaal kan je dit allemaal niet meer noemen, he. Ik heb dit nog nooit meegemaakt maar ik snap het wel. De gezondheid van iedereen staat natuurlijk voorop”.

De zanger vreest ook voor de economische impact, niet alleen in zijn business maar in heel het land. “Als dit blijft duren, komen er nog zware tijden. De autoriteiten hebben het nu over maatregelen voor 14 dagen maar dat virus gaat tegen dan niet zeggen ‘Ho maar, mijn tijd zit erop en nu moet ik verdwijnen’. Hopelijk krijgen ze snel alles onder controle”.

Sergio wil alvast niet online gaan optreden zoals ze volgend weekend in Nederland gaan doen. “In Nederland is er dit weekend ‘Holland zingt Hazes’ en sommige mensen geraken niet op de plek van het concert omdat ze zich niet mogen verplaatsen. De organisatie gaat het event dan maar streamen maar dat vind ik maar niks. Contact met je publiek is te belangrijk”, besluit hij.