Jeugd feest in buurgemeenten

Hete hangijzersVerkiezingspagina's Op foto jeugdhuis 't muzaaikeKan de jeugd nog in eigen gemeente feesten?Er waren problemen met de drankprijzen en veel verenigingen trekken naar Ham voor hun feestjes. Kan Tessenderlo terug wat meer gaan bruisen?
Mine Dalemans Hete hangijzersVerkiezingspagina's Op foto jeugdhuis 't muzaaikeKan de jeugd nog in eigen gemeente feesten?Er waren problemen met de drankprijzen en veel verenigingen trekken naar Ham voor hun feestjes. Kan Tessenderlo terug wat meer gaan bruisen?
De jeugd en verenigingen trekken naar buurgemeenten voor hun feestjes. Er zijn problemen met drankprijzen en infrastructuur. Hoe kan Tessenderlo terug wat meer gaan bruisen?

"Tessenderlo is een bruisende gemeente, dat toonde 'Looi Feest' ons dit jaar nog en zagen we ook tijdens Levensloop", repliceert burgemeester Fons Verwimp (sp.a-SPIL). "Een fuif organiseren is vandaag geen sinecure. Je moet rekening houden met de locatie, bereikbaarheid, veiligheid, kosten en omzet. In Tessenderlo zijn de regels enkele jaren geleden verstrengd om commercieel misbruik tegen te gaan en de verenigingen daartegen te beschermen. Dat willen we voorlopig ook zo houden."

Alies Smeets (CD&V) benadrukt dat de hogere drankprijzen reeds werden bijgestuurd. "Dankzij nieuwe concessies konden we gunstige prijzen bekomen, die momenteel worden toegepast in de Griffel en Loo. Om overal een gelijke prijszetting

te kunnen aanbieden compenseren we de gebruikers van het Goor en de Kriekel tot 1 november 2019."

Liesbet Geyskens (N-VA) stelt dat er nog veel werk aan de winkel is: "De verlaging van de drankprijzen is slechts een begin. Qua culturele infrastructuur hebben we een grote weelde, maar het kluwen dat het systeem van de huurtarieven momenteel is, kan absoluut eenvoudiger. Onze Looise jeugd is momenteel zeer slecht bedeeld qua infrastructuur. Een creatieve oplossing dringt zich op. Onder meer op vlak van de huisvesting van de speelplein- en tienerwerking, een lange termijnoplossing voor ons jeugdhuis of een degelijke fuifinfrastructuur. We moeten hiervoor met de betrokkenen communiceren."
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.