Groen zet fietsstraten en -suggestiestroken op de Looise agenda

Groen pleitte onder meer voor fietsstraten.
RV Groen pleitte onder meer voor fietsstraten.

Op de gemeenteraad in Tessenderlo van oktober voegde oppositiepartij Groen twee agendapunten toe, die allebei te maken hadden met fietsers en fietsveiligheid.

Ten eerste vroeg de partij om fietsstraten te installeren in de verschillende schoolomgevingen. “Daardoor zal de veiligheid van de fietser sterk toenemen”, aldus Dirk Camps (Groen). De meerderheid reageerde dat er al veel inspanningen geleverd worden om veilige schoolomgevingen te creëren en dat er ook werk gemaakt wordt van een fietsplan. Ten tweede vroeg Groen om fietssuggestiestroken op de Kolmen en aan de Gerhagenstraat toe te voegen. Hierbij wees de meerderheid op het feit dat fietssugestiestroken niet goedkoop zijn.

“We gaan de druk op de ketel houden en aandringen op de timing van werken en concrete realisaties”, analyseerde Camps de reactie van de meerderheid op zijn agendapunten. “We moedigen het fietsplan wel aan en rekenen erop dat de inwoners hierbij betrokken worden.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • vanaeken jokke

    Groen en dromen er zijn er zelfs die droomde premier te worden.Een weiland dat 30 jaar braak ligt en dat overwoekerd word door struiken is in hun ogen een bos in Tessenderlo.

  • vanaeken jokke

    Groen en dromen er was zelf een groene die droomde premier te worden.Een weiland dat nooit onderhouden werd en dat door onkruid overwoekerd word is voor groen een bos.Ze kennen het verschil niet tussen een acacia en zomereik en gaan ons vertellen wat we moeten doen.

  • Hans Peeters

    Men kan nog niet fatsoenlijk een stukje asfalt leggen, en dan willen ze fietssuggestiestroken gaan leggen......tsssss