Groen voert campagne met groene fietsen

Groen poseert met de groene fietsen.
RV Groen poseert met de groene fietsen.
Groen Tessenderlo bestond zes jaar geleden nog niet en heeft bijgevolg geen spaarpotje kunnen aanleggen om campagne te voeren. “Wie niet rijk is, moet creatief zijn. Daarom lanceerden we een oproep om aan fietsen te geraken om zo naar de mensen te gaan”, aldus lijstduwer Joris Billen.

Groen gebruikte onder meer de media, Facebook en de weggeefwinkel om fietsen te verzamelen. “Tientallen reacties kregen we en we gingen in de hele provincie Limburg fietsen ophalen of ze werden ons zelfs gebracht”, gaat Billen verder. “Met ecologische verf, gemaakt door één van onze leden, verfden we die allemaal Groen. Met nog wat ‘Groen’-publiciteit en een bloemetje achterop het zadel hebben onze kandidaten de fietsen in het straatbeeld gezet. Je vindt ze in het centrum en in alle gehuchten, op alle mogelijke plaatsen. De fietsen worden netjes om de 24 uur verplaatst zoals het politiereglement het voorschrijft. Sommigen gaan zelfs naar hun werk met een groene fiets.”

Op de fietsen vind je geen individuele reclame terug. “We vormen een hecht team en het liefst hebben we nog een volwaardige stem aan de hele ploeg”, besluit Billen, die recent nog de overstap maakte van CD&V naar Groen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.