Geen steun voor aanpassing retributiereglement op begraafplaatsen

Serge Van den Bossche (LOOI.nu) reageert ontgoocheld
Repro Karolien Coenen Serge Van den Bossche (LOOI.nu) reageert ontgoocheld

Op de gemeenteraad van afgelopen maandag lanceerde oppositiepartij LOOI.nu het voorstel om het retributiereglement op begraafplaatsen aan te passen. Momenteel is het zo dat wanneer iemand overlijdt die niet in Tessenderlo woont, vijftig euro meer moet betalen om te worden begraven in de gemeente. De partij wees op het feit dat Tessenderlo zich ruim onder het Vlaamse gemiddelde bevindt qua aantal rusthuisbedden en senioren dus vaak dienen uit te wijken. Dat heeft als resultaat dat families een extra kost dienen te betalen wanneer hun dierbare toch in Tessenderlo wordt begraven. “We vroegen om deze regel toe te voegen: ‘Inwoners van Tessenderlo die niet terecht kunnen in het rusthuis van Tessenderlo en daarom elders onderdak moeten zoeken worden bij overlijden beschouwd als inwoners van Tessenderlo’. Helaas volgde niemand ons standpunt”, reageert Serge Van den Bossche ontgoocheld.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ronny Biesen

    En daarvoor betaal je dan je hele leven belasting? Als je als Looienaar ergens anders sterft, moet je nog eens extra betalen om in eigen dorp begraven te worden. En geen steun in de gemeenteraad? Begraaf ze allemaal zelf ergens anders!!