Eerste Limburgse BIN-netwerk met Be-Alertsysteem van start

De gemeente Tessenderlo heeft als eerste Limburgse gemeente een particulier buurtinformatienetwerk (BIN-netwerk) gestart dat gebruik maakt van het Be-Alertsysteem. Met dat systeem worden de leden van het BIN-netwerk automatisch gewaarschuwd in tijden van crisis. De eer gaat naar de BIN Baalberg.

"Een buurtinformatienetwerk is een structurele samenwerking tussen buurtbewoners en de politie, die elkaar op de hoogte houden van wat er gebeurt in de buurt", zegt waarnemend korpschef Geert Wouters van de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo. "BIN Baalberg zal hiervoor gebruik maken van de Be-Alertsoftware, en dat is een primeur in Limburg."

Nood

Be-Alert is een software die ontwikkeld werd in opdracht van de Belgische overheid. "Via het systeem kan de burger op een eenvoudige manier verwittigd worden in geval van nood", zegt burgemeester Fons Verwimp.


BIN Baalberg start met 48 aangesloten inwoners. "Het loopt over de Geelsebaan, Sint-Barbarastraat, Neerstraat, Baal, Vlietstraat, Vroentestraat, Rijt, Sportlaan, Windmolen, Blekerstraat, Baalbergstraat en Baalmolenstraat", zegt BIN-coördinator Marc Geyskens. Inwoners die interesse hebben om lid te worden van BIN Baalberg kunnen contact opnemen met de BIN-coördinator op het nummer 0474/446.765. (JDSL)