Alfons blaast op 100ste verjaardag 'Last Post'

Een dame houdt de hand vast van Alfons Pauwels, terwijl hij de Last Post blaast aan het Sint-Martinusmonument.
Mine Dalemans Een dame houdt de hand vast van Alfons Pauwels, terwijl hij de Last Post blaast aan het Sint-Martinusmonument.
Op zijn 100ste verjaardag blies Alfons Pauwels de 'Last Post' voor het gemeentehuis in Tessenderlo. "Ter ere van mijn gevallen kameraden die deze leeftijd niet bereikten", zegt hij.

Als was het een gevierd trompettist, zo blies Alfons gisteren - bisnummer inclusief - tweemaal de Last Post. Want hoewel zijn 100ste verjaardag al reden genoeg was voor een streepje muziek, toch deed hij het vooral om zijn gevallen kameraden te herdenken. "8 mei is dan wel mijn geboortedag: het is ook 'Bevrijdingsdag' waarop we de capitulatie van Duitsland na de Tweede Wereldoorlog herdenken", zegt Alfons.


"En dus vond ik het een mooi moment om de gesneuvelden van die oorlog te herdenken. Want hoewel ik ook in het leger heb gezeten en twee jaar verplicht in een Duitse elektriciteitscentrale heb gewerkt, heeft niet iedereen het geluk gehad om zoals mij deze leeftijd te bereiken. Daarom dit eerbetoon." Om zijn gezegende leeftijd te vieren, nodigde het gemeentebestuur hem achteraf ook uit voor een viering in de raadszaal. Dat Alfons nog rad van tong is, bewees hij door meermaals de speech van burgemeester Fons Verwimp (sp.a-SPiL) met een kwinkslag te onderbreken. Zijn geheim om 100 te worden, kwam dan ook snel boven water.


"Ik zeg altijd 'blijf van uw wijf en ge wordt zo 105'", zegt hij lachend. "En verder: een druppel op tijd en stond en het belangrijkste? Blijven ademen natuurlijk."


(DMH)

De 100-jarige Alfons had een stevige knuffel wel verdiend, vond dit meisje.
Mine Dalemans De 100-jarige Alfons had een stevige knuffel wel verdiend, vond dit meisje.