Wagen gestolen en leeggeroofd

man vindt gestolen auto zelf terug
Baert Marc man vindt gestolen auto zelf terug
De wagen van Johnny La Grappe Dominicus werd eind september gestolen en leeggeroofd. Johnny meent de dader te kennen, maar die is alweer op vrije voeten.

Het was na een drankje op café in Zaventem dat de Tervurenaar merkte dat zijn autosleutels verdwenen waren. “Een jongeman was enorm geïnteresseerd in mijn wagen en stelde zelfs voor om hem over te kopen. Ik weigerde vriendelijk en liet de zaak rusten.” 

Wat daarna gebeurde, weet Johnny nog amper. “Ik bevond me even later op de Leuvensesteenweg, helemaal verward. Ik vermoed dat iemand iets in mijn drankje deed, om me te verdoven en zo mijn wagen te kunnen stelen.” Pas later op de avond merkte Johnny dat zijn autosleutels van zijn sleutelbos ontbraken. Ook zijn wagen was onvindbaar. 

Pas twee dagen later werd zijn wagen teruggevonden, volledig leeggeroofd. “Ik ben zelfstandige traiteur en al mijn materiaal was weg. Een messenset, champagnehouder… goed voor zeker 1.500 euro.” Johnny verdenkt de jongeman op café en zocht uit waar hij zich bevond. Hij lichtte de politie in, maar die heeft onvoldoende bewijsmateriaal. 

“Op de ANPR camera’s is inderdaad te zien hoe iemand met de wagen rondrijdt, om 2 dagen later weer in Zaventem geparkeerd aangetroffen te worden”, zegt Carol Vercarre van het parket van Halle-Vilvoorde. “Vermoedelijk betreft dit een gebruiksdiefstal door een mede-tooghanger, die geprofiteerd om de sleutels weg te nemen om tijdelijk met zijn wagen rond te rijden. Jammer genoeg hangen ’s avonds veel mannen in de cafés rond, dus het is niet evident om te weten te komen wie de dader was.” 

Johnny is teleurgesteld dat het parket niet méér kan doen. “Ik ben zeker dat hij het was. Het is zo frustrerend dat zulke mannen straffeloos hun gang kunnen gaan.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.