Twee jaar cel voor agressor

Correctionele rechtbank Leuven
KAR Correctionele rechtbank Leuven
 Een man is veroordeeld tot twee jaar cel voor buitensporig geweld in Tervuren. Het slachtoffer was meer dan zeven maanden buiten strijd.

Werner V.E. werd vervolgd voor het toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen in Tervuren op 1 april 2016. Het mannelijke slachtoffer hield er een werkonbekwaamheid van 7,5 maand aan over. Hij moest van zijn werkgever zijn bedrijfswagen inleveren en leed veel financieel (loon)verlies. Een geneesheer kwam tot de conclusie dat de benadeelde naast esthetische schade een blijvende persoonlijke ongeschiktheid van vijf procent opliep. Volgens de rechter gaf de beklaagde blijk van een agressieve persoonlijkheid en vertoont hij weinig schuldinzicht. De man werd veroordeeld tot twee jaar cel. Wegens zijn precaire financiële en sociale situatie kreeg hij voor 18 maanden uitstel gedurende drie jaar. Het slachtoffer heeft recht op een schadevergoeding van 21.107 euro. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.