Opvallende beelden: dief tracht gsm te stelen onder de neus van oplettende kapster

Verdachte zou ook al een ongewenst bezoekje hebben gebracht aan andere handelszaken

Screenshot van de bewakingsbeelden.
RV Screenshot van de bewakingsbeelden.
Hairstudio Christel en Glen heeft zaterdag ongewenst bezoek over de vloer gekregen. Een man kwam de weg vragen maar had duidelijk andere bedoelingen. Hij trachtte een gsm te stelen onder de ogen van Christel. Zij was echter bij de pinken en kon tijdig ingrijpen. “Dit is er ver over”, aldus haar man Glen die de beelden van de gedurfde diefstalpoging prompt op facebook zwierde. 

Op zaterdag werkt Christel alleen in het kapsalon, dat gelegen is aan de Moorselstraat in Tervuren. Haar man Glen was in een kamer aan het werken. Plots kwam een man de zaak binnen. Hij sprak Christel aan in een vreemde taal en wees meermaals naar de computer, alsof hij iets wilde opzoeken. Al snel is op de beelden de ware reden van zijn komst te zien. Zijn linkerhand gaat steeds meer richting haar gsm, die voor haar op de toonbank ligt. Christel heeft door wat hij van plan is en vraagt hem de zaak te verlaten. Hierna haalde ze haar man Glen erbij. 

“Ik ben meteen de straat op gelopen maar de vogel was natuurlijk al lang gaan vliegen. Ik ben vrij zeker dat een kompaan van hem daar moet hebben staan wachten. Als hij te voet was geweest had ik hem zeker gezien”, doet hij zijn verhaal. De politie werd erbijgehaald. “Ze vertelden me dat die man elders al mét succes heeft toegeslagen. Ze waren tevreden dat hij eindelijk eens goed op beeld stond.” Glen en Christel waren zo gedegouteerd van de diefstalpoging dat ze de beelden op facebook deelden.  “Dit uitschot moet opgepakt worden...en liefst zo snel mogelijk”, motiveerde hij op facebook het delen van het filmpje. Hij was duidelijk niet de enige die er zo over dacht want op 24 uur tijd werd het filmpje 3900 keren gedeeld. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lisen Liam

  open en bloot op internet zetten...Naar niemand opkijken...Wie het ook mag zijn...neem heft in eigen handen want de overheid doet niks...

 • Julien De Kerpel

  Ons " Gerecht " zal wel optreden , als ze wakker worden , maar de daders worden nooit gestraft !

 • Klaus Van Damme

  Stel dat hij word opgepakt, dan loopt hij een dag later al terug vrij rond en doet verder waar hij mee bezig was.

 • Toon Schouteden

  Eindelijk goed op beeld? Laat ons die gast ook goed bekijken, dan weten we dat alert zijn met hem in de buurt zeker geen luxe is.

 • Marcus Camps

  Goed op beeld ? Zijn gezicht afgedekt bedoel je ...