Ook koker Vierarmentunnel richting Zaventem krijgt ledverlichting

De Vierarmentunnel gaat de komende negen weken telkens vijf nachten per week dicht richting Zaventem.
Wikipedia/Michiel1972 De Vierarmentunnel gaat de komende negen weken telkens vijf nachten per week dicht richting Zaventem.
Nu de werken in de koker van de Vierarmentunnel richting Waterloo afgerond zijn, is de koker richting Zaventem aan de beurt. Ook daar komt ledverlichting. De werken starten nu zondagnacht, zullen negen weken duren en worden uitsluitend ’s nachts uitgevoerd.

In oktober startte Wegen en Verkeer met het vernieuwen van de volledige verlichting in de Vierarmentunnel. In de tunnelkoker richting Waterloo branden de nieuwe ledlampen al een tijdje en nu wordt ook de koker richting Zaventem aangepakt. De oude TL- en natriumlampen worden vervangen door meer energiezuinige ledlampen. Die hebben bovendien een langere levensduur. Behalve de lampen zullen ook alle armaturen en bekabeling vernieuwd worden. Na de werken zal de versterkingsverlichting ter hoogte van de tunnelmonden variëren in sterkte naargelang de helderheid buiten. Hoe helderder het licht buiten, hoe sterker de verlichting aan de ingangen zal branden.

De werken zullen in totaal negen weken duren en de tunnelkoker wordt telkens vijf nachten per week afgesloten tussen 21.30 en 5.30 uur. Het verkeer moet bovengronds rijden. Overdag is er geen hinder en kan er gewoon door de koker gereden worden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.