Nieuwe kruidenierswinkel The Place to Bio kiest voor zero waste

Vrijdag openden Céline en Muriel hun kruidenierszaak The Place to Bio. Ze kregen de hulp van Sylvie.
Baert Marc Vrijdag openden Céline en Muriel hun kruidenierszaak The Place to Bio. Ze kregen de hulp van Sylvie.
In de Brusselsesteenweg in Tervuren is vrijdag de aparte bio-kruidenierszaak The Place to Bio geopend. Oprichters Céline Doumier en Muriel Candael kiezen voor zero waste: zo weinig mogelijk verspillen. Hun producten halen ze bij lokale producenten.

De twee oprichters hadden al een tijdje het idee om een lokale buurtwinkel in het centrum van Tervuren te openen. “Uiteindelijk hebben we beslist om onze professionele activiteiten te heroriënteren en ons in een nieuw avontuur te storten”, zeggen Céline, die ervaring heeft in het beheren van en het omgaan met klanten, en Muriel, die thuis is in het financiële beheer. “We waren op zoek naar een initiatief voor biologische voeding en met veel oog voor ons leefmilieu.”

In de winkel liggen heel wat producten van lokale producenten.
Baert Marc In de winkel liggen heel wat producten van lokale producenten.

En zo is The Place to Bio ontstaan. Vrijdag zwaaiden de deuren van de aparte kruidenierszaak in de Brusselsesteenweg voor het eerst open. Céline en Muriel selecteerden enkele lokale producenten waarmee rechtstreeks samengewerkt wordt. Het overgrote deel van de producten die The Place to Bio aanbiedt, is beschikbaar in bulk of in herbruikbare of composteerbare verpakkingen. Sommige verse voedingsmiddelen worden bijvoorbeeld ook vacuüm verpakt om een langere houdbaarheid te garanderen en om op die manier voedselverspilling tegen te gaan. In de winkel kunnen klanten onder meer fruit en groenten, dranken, droge voeding, verse producten zoals vlees en yoghurt, en kant-en-klare gerechten terugvinden. Alles is bio-gecertifieerd of op basis van bioproducten.

The Place to Bio is alle dagen open, behalve op dinsdag.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.