Na bewogen vakantie in Kos eindelijk terug in België

Marleen Depré en Erwin Walraevens uit Tervuren.
Foto Dieter Nijs Marleen Depré en Erwin Walraevens uit Tervuren.
Afgelopen weekend zijn heel wat Belgen uit Kos teruggekomen. Onder hen ook Marleen Depré en haar echtgenoot Erwin Walraevens uit Tervuren. "Je weet niet wat je overkomt. We zijn blij dat we terug in België zijn", klinkt het.

"Ons hotel bevond zich op 10 kilometer van Kos, maar toch hebben ook wij enorme schokken gevoeld", begint Erwin. "De aardbeving gebeurde toen we al aan het slapen waren en in eerste instantie dacht ik, wat is mijn vrouw aan het doen met het bed? Het begint namelijk met kleine trillingen en opeens schiet je van links naar rechts. We hebben elkaar dan goed vastgepakt. Toen we beseften dat het een aardbeving was hebben we onze kleren aangetrokken en zijn we naar buiten gerend."


"We waren sowieso van plan om zaterdag terug te komen. Al liep dat ook niet van een leien dakje. Toen we net aan het boarden waren, voelden we een enorme naschok. Dat leidde wel tot wat paniek", gaat Marleen verder. "Mensen en kinderen begonnen te krijsen en de luchthaven had het niet onder controle. Uiteindelijk bleek het maar om een naschok te gaan en konden we alsnog vertrekken. Onze vlucht had er wel wat vertraging door opgelopen. Maar we zijn nu gelukkig terug veilig in België", vult Erwin nog aan.


(VDBS)