Klimaatbetogers palmen donderdag Markt in

Na de verschillende betogingen in Brussel willen enkele jongeren nu ook in Tervuren opkomen voor het klimaat. Donderdag palmen ze de Markt in.
Baert Marc Na de verschillende betogingen in Brussel willen enkele jongeren nu ook in Tervuren opkomen voor het klimaat. Donderdag palmen ze de Markt in.
Een groep leerlingen van het Koninklijk Atheneum Tervuren, het Heilig-Hartcollege en het GITO organiseert nu donderdag een klimaatbetoging op de Markt van Tervuren. Om 10.30 uur verzamelen de jongeren in het centrum van de gemeente om hun stem te laten horen in het klimaatbeleid.

Initiatiefnemers Alessandra Favero, Robin Vanpée, Ralph Elskens, Victor Hofman en Felix Buddingh richtten de organisatie Jong Tervuren for Climate op en sluiten zich naar eigen zeggen aan bij de verschillende klimaatacties die de voorbije weken in allerlei steden en gemeenten werden gehouden. “Ouders zijn vaak ongerust als hun kinderen naar Brussel trekken. Daarom hebben wij besloten om onze actie op de markt van Tervuren op het getouw te zetten”, vertelt Alessandra Favero. “De jeugd is namelijk de toekomst en een doordracht klimaatbeleid is deel van onze toekomst. Het debat gaat veel te vaak over symboolmaatregelen, ook op lokaal niveau is dat een probleem. Een actieplan voor het klimaat moet gericht en doeltreffend zijn. Met onze actie willen we het gemeentebestuur en de hogere overheden wakker schudden.”

De jongeren verzamelen om 10.30 uur op de Markt in Tervuren en roepen alle scholieren op om te spijbelen en samen te betogen voor een beter klimaat.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Griet Maes

    @victor vandesande, er wordt in dit geval niet gebrost. De Tervuurse scholen schorsen de lessen gedurende 3 lesuren en de leerlingen die toestemming hebben gekregen van de ouders gaan onder begeleiding van leerkrachten naar de Markt.

  • victor vandesande

    Beter naar school gaan dan weten ze waarover ze praten.voor velen is dit een leuk dagje brossen gewoon.