Jan Spooren volgt Chris Taes op als voorzitter Platform Luchthavenregio

Burgemeester van Tervuren Jan Spooren is de nieuwe voorzitter van het Platform Luchthavenregio Vlaams-Brabant.
Foto Baert Burgemeester van Tervuren Jan Spooren is de nieuwe voorzitter van het Platform Luchthavenregio Vlaams-Brabant.
Burgemeester van Tervuren Jan Spooren (N-VA) is de nieuwe voorzitter van het Platform Luchthavenregio Vlaams-Brabant, dat de belangen van de Vlaams-Brabanders verdedigt in het moeilijke luchthavendossier. Hij volgt Chris Taes op.

Het Platform Luchthavenregio Vlaams-Brabant werd twee jaar geleden opgericht als tijdelijke overlegstructuur van de burgemeesters uit de regio Leuven en Halle-Vilvoorde, samen met de provincie. Voormalig Kortenbergs burgemeester Chris Taes (CD&V) was voorzitter, maar nam eind vorig jaar afscheid van de lokale politiek. Hij wordt opgevolgd door Jan Spooren, burgemeester van Tervuren en federaal volksvertegenwoordiger. 

Tijdens de doorstartvergadering werd meteen een memorandum voor de Vlaamse en federale regering opgesteld. Daarin herhaalt het platform dat een uitbouw van Brussels Airport alleen mogelijk is als er een (interbestuurlijke) consensus wordt gevonden tussen de economische functie, het milieu en de leefbaarheid, de gezondheid en het woonrecht voor de omwonenden. Er wordt de federale regering ook gevraagd om een evenwichtige spreiding van de geluidsoverlast te verzekeren. Tot slot is een uitbreiding van de start- en landingsbanen voor het platform geen optie.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.