Hof van Melijn wordt creatieve hub

Ibo Nuyttens, tot voor kort uitbater van restaurant ’t Sot Genoegen, trekt naar het Hof van Melijn. Nuyttens zal het historisch pand uit 1325 omtoveren tot een cultureel-toeristische hotpot.

Naast een aantal ateliers voor Tervuurse kunstenaars komt er een tentoonstellingsruimte, een vergaderzaal, een cultuurcafé en een fietsenverhuur. “We zijn heel tevreden dat dit historisch pareltje toegankelijk blijft voor alle Tervurenaars en bovendien een stimulanq zal geven aan de lokale artiestengemeenschap”, zegt burgemeester Jan Spooren. De gemeente blijft eigenaar het waardevolle pand, maar moet de renovatie- en uitbatingskosten niet dragen. “Een mooi voorbeeld van een win-winsituatie en zonder twijfel een meerwaarde op cultureel en toeristisch vlak.”

Burgemeester Jan Spooren, Ibo Nuyttens en Dirk Tiet Lefebure van Young Art Tervuren.
RV Burgemeester Jan Spooren, Ibo Nuyttens en Dirk Tiet Lefebure van Young Art Tervuren.

Nuyttens werd geselecteerd na een wedstrijd. Voor dit project werkt hij samen met Young Art Tervuren, een vzw die een aantal Tervuurse kunstenaars verzamelt. “Een kunst- en fietscafé past perfect bij de uitstraling van Tervuren, en ik wil graag mijn horeca-ervaring aanwenden om hier een groot succes van te maken”, zegt Ibo Nuyttens. In de komende weken wordt het restauratiedossier afgewerkt en ingediend. Daarna gaan de werken van start, met de bedoeling om in de loop van volgend jaar het cultuurcafé te openen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jeannine Vandermaelen

    Eindelijk een behoud van een uniek en waardevol pand in Tervuren. De bouwpromotoren hebben het er voor het zeggen. Tervuren wordt gesloopt en wordt verstikt door appartementsgebouwen, verdeeld in hokjes en waarvan je uit je slaapkamer in het bord van je overbuur kijkt! Onbetaalbaar voor de doorsnee Tervurenaar.Leegstand teelt er weelderig, handelsruimtes vragen om enige activiteit. Tervuren was ooit een parel... er blijft niet veel meer van over.