Gewapende overvallers verwonden uitbater tankstation en sluiten hem op in kelder: slachtoffer uur later door broer bevrijd

Het Q8-tankstation werd vanochtend kort na de opening driest overvallen.
Baert Marc Het Q8-tankstation werd vanochtend kort na de opening driest overvallen.
In het Vlaams-Brabantse Tervuren hebben minstens twee overvallers maandagochtend een gewapende overval gepleegd op een Q8-tankstation langs de Leuvensesteenweg. De uitbater kreeg klappen met een (vuur)wapen en werd opgesloten in de kelder. Hij werd een uur later door zijn broer bevrijd en naar het ziekenhuis afgevoerd. Mogelijk is er een link met de gewapende overvallen op tankstations in Overijse en Dilbeek van de voorbije dagen.

De daders stormden het tankstation langs de Leuvensesteenweg maandagochtend om 4.45 uur binnen. “De uitbater wilde net kerstbomen buiten zetten toen hij twee overvallers zag opduiken”, klinkt het bij het Leuvense parket. “Die brachten de man naar de kelder van het tankstation, waar ze hem vastmaakten met handboeien en opsloten. De man kreeg slagen op het achterhoofd met een wapen, mogelijk een vuurwapen. Hij werd ongeveer een uur na de feiten bevrijd door zijn broer. De man werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De overvallers namen cash geld, sigaretten en lottobiljetten mee. De totale buit is nog niet gekend, maar loopt op in de duizenden euro’s. Het labo, de lokale recherche van PZ Voer en Dijle en de federale gerechtelijke politie van Leuven zijn ter plaatse. Er waren geen getuigen van de feiten. Er is nog niet geweten of er een vluchtvoertuig aan de overval te pas kwam of met hoeveel de daders precies waren. Van de overvallers is voorlopig geen spoor.” De werknemers menen wel dat de daders door de bewakingscamera’s gefilmd werden. “Maar of ze gevlucht zijn met een wagen is nog onduidelijk aangezien de camera’s niet reiken tot aan de straat.”

Volgens een collega van het slachtoffer zou de man het ziekenhuis ondertussen verlaten hebben. “Hij heeft een aantal blauwe plekken aangezien de daders zo agressief optraden en is in shock”, zegt hij. “Mijn collega is een tijdje werkonbekwaam. Momenteel weten we nog niet wanneer hij opnieuw aan het werk kan.”

Link met andere overvallen

Mogelijk is er een link met twee andere gewapende overvallen op tankstations in de Brusselse rand. Op vrijdag 6 december knevelden drie gewelddadige daders de uitbater van een Total-tankstation langs de Terhulpensesteenweg in Maleizen (Overijse). Ze sloegen de 60-jarige man op het hoofd en knevelden ook een klant. Een tweede klant werd met een revolver op het hoofd en op de rug geslagen. De daders crashten vervolgens met hun Jaguar op de E411 in Jezus-Eik, waarna ze wat verderop een carjacking pleegden en er met een Mercedes vandoor gingen. De buit in het tankstation: twee gsm’s, een horloge en 700 euro. De klant die klappen van het vuurwapen kreeg, werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Drie dagen later overvielen vier gewapende mannen een Q8-tankstation langs de Ninoofsesteenweg in Dilbeek, aan de andere kant van Brussel. Ze gingen aan de haal met sigaretten en geld uit de kassa. Ze gingen uiterst pervers te werk, want plaatsten een revolver op het hoofd van de uitbater en haalden de trekker over. Het wapen bleek echter ongeladen te zijn.

De politie is momenteel nog ter plaatse.
Baert Marc De politie is momenteel nog ter plaatse.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Pauwels

  Grote benzine stations hebben te veel beveiligingsmiddelen, dus dit krapuul richt zich dan op de kleinere stations. Al vermoed ik dat er toch op zijn minst camerabeelden moeten zijn?

 • Frank Meynen

  het wordt iedere dag triestiger in dit land , iedere dag gaan we achterwaarts ipv de goede richting

 • pol van de velde

  Laat de grenzen maar open om het crapuul binnen te laten. En justitie heeft 10.000 plaatsen te weinig om al deze personen te herbergen. Hallo politici, nog steeds geen gevangenissen in opbouw, dat horen we reeds 50 jaar van elke minister van justitie:"de plannen liggen klaar".

 • francois dierickx

  Waar zijn die camera’s en de politie en zijn die gasten dan slimmer om de camera’s te omzeilen indien ze opgepakt worden lange celstraffen ( rechters doe jullie werk goed)