AfricaMuseum krijgt wandeling in park van Tervuren

Infoborden gidsen je door de wandeling.
Gemeente Tervuren Infoborden gidsen je door de wandeling.
Het pas vernieuwde AfricaMuseum krijgt nu ook een eigen wandeling in het Park van Tervuren. Die laat wandelaars kennismaken met de geschiedenis van het museum.

De wandeling werd door het museum en de gemeente Tervuren ontwikkeld. Ze leidt je langs negen infopanelen die tussen de kerk van Tervuren en het AfricaMuseum staan. Zij vertellen de ontstaansgeschiedenis van het museum.

Het museum werd in 1910 geopend door koning Albert I en heette toen nog het Museum voor Belgisch-Congo. Het verhaal van het AfricaMuseum begon echter al bij de wereldtentoonstelling van 1897 in Brussel. Op aansturen van koning Leopold II werd het koloniale luik van de tentoonstelling ondergebracht in het ‘Koloniënpaleis’ in Tervuren. Onder meer opgezette dieren, bodemstalen, voedingsmiddelen, etnografische en artistieke voorwerpen uit Congo werden in de zalen ondergebracht, naast kunstwerken uit België. In het park werden Afrikaanse dorpen opgetrokken, waar overdag Congolese inwoners vertoefden. Meer over hun verhaal kan je nu ontdekken door de wandeling af te lopen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.