184 leerlingen willen CO2-uitstoot met 5 procent verlagen

184 leerlingen starten klimaatbende om CO2 met 5 procent te verlagen.
Baert Marc 184 leerlingen starten klimaatbende om CO2 met 5 procent te verlagen.
Van een ambitieuze doelstelling gesproken: 184 leerlingen van alle vijfde leerjaren van de Tervuurse scholen willen de jaarlijkse CO2-uitstoot met vijf procent verlagen. De ‘Klimaatbende’, zoals de jongeren zich noemen, wil zo de strijd aangaan met de klimaatopwarming.

Het zijn de vijfdejaars van de gemeentelijke basisscholen van Tervuren, Vossem en Moorsel, de Kattensprong en de Mariaschool én de vijfde- en zesdejaars van de Sint-Annaschool die zich samen met de leerkrachten, de gemeente en Milieuzorg op School (MOS) engageren om de CO2-uitstoot jaarlijks met vijf procent te verlagen. Met educatieve ondersteuning en informatie van MOS leren de kinderen hoe ze kunnen helpen om de klimaatopwarming te beperken. Ze gaan zelf op onderzoek uit en maken gebruik van een zogenaamde energiekoffer. Daarnaast proberen ze ook andere leerlingen warm te maken om de CO2-uitstoot te verlagen. Tot slot moet de bende ook zelf acties bedenken zodat ze zelf met een kritische geest duurzaam gaan denken en handelen.

Onderwijsschepen Lut Kint (links) en schepen van Milieu Bram Peters (rechts) verkleedden zich voor het startschot van de Klimaatbende in een ijsbeer. Burgemeester Jan Spooren steunt de actie eveneens.
Baert Marc Onderwijsschepen Lut Kint (links) en schepen van Milieu Bram Peters (rechts) verkleedden zich voor het startschot van de Klimaatbende in een ijsbeer. Burgemeester Jan Spooren steunt de actie eveneens.

“Het is fijn om te zien hoe enthousiast de schoolkinderen zijn voor het klimaat. We zijn ervan overtuigd dat ze de doelstelling om als school vijf procent minder CO2 uit te stoten zullen halen”, zeggen schepen van Milieu Bram Peters (Groen+) en onderwijsschepen Lut Kint (N-VA).
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.