Terrorist krijgt 3 jaar voor inbraken

Reda Kriket, de man die op 24 maart opgepakt is in een Parijse voorstad omdat hij een terreuraanslag zou voorbereiden, is in ons land veroordeeld tot een effectieve celstraf van 3 jaar voor enkele inbraken in Sterrebeek.

De 34-jarige man zou volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken vergevorderde plannen gehad hebben om een aanslag te plegen. Bij een huiszoeking in een andere Parijse voorstad werden kalasjnikovs en explosieven aangetroffen.

In juni 2015 stond de man in Brussel nog terecht in een groot proces rond Syrië-ronselaar Khalid Zerkani. Hij werd er bij verstek tot 10 jaar cel veroordeeld omdat hij een belangrijke rol zou gespeeld hebben bij de financiering ervan. Het gerecht meende toen dat hij nog in Syrië zat en pas eind 2015 naar Frankrijk terugkeerde. In werkelijkheid was hij toen al terug in België want in juni 2015 zou hij in één nacht twee inbraken, vier inbraakpogingen en één gewone diefstal gepleegd hebben in een straat in Sterrebeek. Ook nu gaf hij verstek. (WHW)