Zwerfvuilruimers halen sigarettenpeuken, drankblikjes en... fiets uit graskant

Opmerkelijke vondst tijdens het ruimen van zwerfvuil: tussen de honderden sigarettenpeuken en lege blikjes werd ook een fiets aangetroffen.
Mozkito Opmerkelijke vondst tijdens het ruimen van zwerfvuil: tussen de honderden sigarettenpeuken en lege blikjes werd ook een fiets aangetroffen.
Bijna honderd vrijwilligers namen zopas deel aan de zwerfvuilactie ‘ Proper Ternat’. De deelnemers haalden liefst 30 zakken zwerfvuil op én een achtergelaten fiets.

De zwerfvuilactie werd georganiseerd door het gemeentebestuur en de plaatselijke afdeling van Natuurpunt. Gewapend met grijpers en handschoenen trokken vrijwilligers door de straten van Ternat, Sint-Katherina-Lombeek en Wambeek. Ze haalden sigarettenpeuken, blikjes en ook een oude fiets uit de graskant. 

Burgemeester Michel Vanderhassel (CD&V) voert een reglement met nultolerantie in tegen mensen die hun peuk op straat gooien. De milieutoezichthouder kreeg opdracht om overtreders meteen te verbaliseren met een GAS-sanctie. 

De vrijwilligers ruimden tientallen zakken zwerfvuil.
Mozkito De vrijwilligers ruimden tientallen zakken zwerfvuil.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rosa Asselman

    Als de milieuopzichter ook eens kan komen verbaliseren in de stationsomgeving aan de KBC, daar staat een van de grote pieten te roken en gooit dan doodleuk zijn sigarettenpeuken in het viooltje of op straat en ook van die dikkenekmadammen doen dat!Als je iets opmerkt vliegen ze naar je keel met een hele hoop verwijten. Ik sensibiliseer de mensen zoveel mogelijk om dat niet te doen maar de gemakzucht is sterker dan hun gevoel voor natuurbehoud.