Vrouw steelt voor bijna 1.500 euro aan condooms

illustratie
istock illustratie
Het is eens wat anders dan dure elektronica stelen. Een 23-jarige vrouw ging een maand geleden aan de haal met een reusachtige hoeveelheid condooms en glijmiddel. In totaal bedroeg de waarde van de buit 1.438 euro. Het parket vordert 5 maanden cel.

Het was de winkeldetective van apotheek Medicare Market die de vrouw en haar minderjarige zus op 30 augustus opmerkte op de bewakingscamera’s. Hij zag hoe ze hun winkeltrolley vulden met dozen condooms, tubes glijmiddel en een haardroger. De vrouwen probeerden daarop de winkel te verlaten zonder te betalen maar werden door de winkeldetective tegengehouden. Tegenover de politie bekende het tweetal meteen de diefstal. 

“Ik wilde kleren kopen maar had geen geld. Daarom stal ik condooms om ze daarna door te verkopen”, bekende de vrouw, die al bij de politie gekend stond voor winkeldiefstallen. Ze was nog nooit eerder veroordeeld, maar riskeert nu 5 maanden cel. Haar zus was minderjarig en moest zich dus niet komen verantwoorden. “Dit was een wanhopige daad van een vrouw die hoopte wat geld te verdienen om eten te kopen”, aldus de verdediging. “Intussen werkt ze als zelfstandige in een nagelstudio.” De verdediging pleitte daarom voor opschorting van straf, daardoor zou ze geen strafblad krijgen. 

Uitspraak op 28 oktober.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.