Ternat verliest oudste inwoner Germaine op 105-jarige leeftijd

Germaine Van der Heyden.
Mozkito Germaine Van der Heyden.
In het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst is Germaine Van der Heyden, de oudste inwoner van Ternat, op 105-jarige leeftijd overleden.

Germaine werd in 1913 geboren in Sint-Katherina-Lombeek, en bleef ook haar hele leven in het dorp wonen. Op haar 14de eindigde haar schooltijd, en ging ze een opleiding tot naaister volgen. Dat beroep heeft ze vervolgens haar hele professionele carrière uitgeoefend.

De laatste jaren woonde Germaine in bij haar zoon René en zijn vrouw Jacqueline. Ze hield zich nog elke dag bezig met puzzelen. Maar in de voorbije weken ging haar gezondheid fel achteruit en vorige week werd ze overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is ze dan woensdag overleden.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op dinsdag 9 oktober, om 10 uur in de Sint-Katherinakerk in Sint-Katherina-Lombeek.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.