Partijen boos om problemen met bedeling verkiezingsfolders

Mozkito
De politieke partijen in Ternat zijn niet tevreden over de bedeling van hun verkiezingsfolders. Zowel CD&V als het linkse kartel sp.a/GroenXL stelden vast dat hun folders niet of te laat in de bus vielen.

"Onze drukker heeft 7.300 verkiezingsfolders meegegeven met de post", zegt lijsttrekker Guido Van Cauwelaert (sp.a/GroenXL). "Die folders moesten normaal gezien tussen 25 en 28 september in de bussen belanden, maar dat is niet gebeurd. Blijkbaar zouden onze folders vanuit het sorteercentrum Brussel X naar het verdeelcentrum in Ternat verstuurd zijn, maar daar zijn ze nooit aangekomen."

Van Cauwelaert nam contact op met de klantendienst van bpost. "En kijk, plots zaten de folders wél in de bussen. We vragen ons echt wel af hoe dit kan. Ofwel werkt de post slecht, ofwel is er sabotage in het spel. Maar wat de reden ook is: dit kan echt niet."

Ook Vlaams Belang Ternat kende al problemen met de postbezorging. De folders van deze afdeling werden immers gebust in buurgemeente Asse.

Volgens Barbara Van Speybroeck, woordvoerster van bpost, zijn de grootste problemen inmiddels van de baan. "Van de nationale partijhoofdkwartieren hebben we geen klachten gekregen", klinkt het. "De problemen met de Vlaams Belang-folders hebben we al opgelost, en ook het drukwerk van CD&V werd — iets later dan gepland — verdeeld."
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Freddy De Vos

    De post heeft een enorm personeelstekort, wat logisch is wanneer men jou betaald voor een hongersloon. Ik ben al meer dan een week aan het wachten op een brief, maar heb hem nog niet gekregen. Ik vermoed dat deze weer in een foute bus zal steken (de facteurs hebben gewoon te veel werk en zijn op van de stress). Bpost moet dringend zijn personeel behandelen met respect en ze eens fatsoenlijk betalen!