Overhellende bomen bedreigen klaslokaaltjes Sint-Jozef (VIDEO)

Burgemeester roept hulp van brandweer in om gevaar te weren en bomen af te zagen

Mozkito
De brandweer heeft zondagmiddag drie oude beuken geveld. De bomen dreigden om te vallen en enkele containerklasjes van het Sint-Jozefsinstituut te vernielen. 

De oude beuken stonden op de oever van de Keurebeek, dat is de kleine waterloop naast de dreef van het Kruikenburg-domein. Rond de middag merkte een voorbijganger op dat de bomen een deel van de oever naar beneden aan het trekken waren. De bomen dreigden daardoor om te vallen.

“We hebben meteen de brandweer gebeld om de bomen te komen snoeien”, meldt burgemeester Luc Wachtelaer. “We wilden absoluut voorkomen dat zo’n hoge bomen op de klaslokalen of op straat zouden belanden.” 

Te dicht bij waterloop

Bij nazicht blijkt dat de schooldreef nog enkele bomen telt die dringend geveld moeten worden. “De bomen staan eigenlijk te dicht bij de waterloop. De mensen van de dienst Waterlopen hebben laten weten dat de kans groot is dat de hele rij bomen in de toekomst gerooid moet worden.”

De brandweer kwam gisteren langs met de ladderwagen, zodat de hoge bomen stukje per stukje werden afgezaagd. 

De overhellende bomen veroorzaakten een diepe scheur in de walkant van de bek.
Mozkito De overhellende bomen veroorzaakten een diepe scheur in de walkant van de bek.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.