Na klachten over te veel Frans: winkels The Leaf moeten Nederlandstalig personeel aanwerven

TERNAT: Shoppingcenter The Leaf
Mozkito TERNAT: Shoppingcenter The Leaf
Het winkelcentrum The Leaf in Ternat gaat de winkelverantwoordelijken vragen om Nederlandstalige werknemers aan te nemen, na klachten over te veel personeelsleden die Frans spreken.

De gemeente Ternat en Redevco, eigenaar van The Leaf, sloten daarover een intentieovereenkomst die het Nederlandstalige karakter van het winkelcentrum moet bevorderen. De overeenkomst is een gevolg van een regen klachten over Franstalig personeel. 

“Redevco engageert zich om de algemene communicatie in het Nederlands te verspreiden”, meldt schepen Gunter Desmet (CD&V), bevoegd voor Vlaams karakter. “De huurders van de winkelpanden worden gestimuleerd om hetzelfde te doen en om Nederlandstalige werknemers aan te nemen. De bewegwijzering, met uitzondering van de naam The Leaf, gebeurt alleen in het Nederlands. De overeenkomst wordt jaarlijks geëvalueerd.”
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy De Vos

  Dat komt er van, als je te dicht bij Brussel wil wonen. Het gevoel van een Vlaamse gemeente is al lang weg hoor, tegenwoordig lijkt Ternat meer op een gangsterbuurt dan op de Vlaamse Ardenne.

 • Benoit Valentin

  Wij Vlamingen vergeten soms dat onze grondwet (artikel 30) de vrijheid van gebruik van gesproken talen vrijwaart. Het gebruik van de in België gesproken talen is vrij; het kan niet worden geregeld dan door de wet en alleen voor handelingen van het openbaar gezag en voor gerechtszaken. In de handel is het wel aangewezen om de taal van de klanten te gebruiken maar het verbieden van andere talen kan zeker niet meer in onze moderne wereldwijde samenleving...

 • camiel huughe

  Juist Eddy Jans -- Er moet door de gemeente niets "gestimuleerd" .In Vlaams Brabant is de taal Nederlands. Vlaanderen heeft geen behoefte aan vreemde opvoeders zonder elementaire opvoeding. Zou dit bedrijf in de omgeving van Londen misschien een zaak met een Nederlandse naam openen met eentalige Vlamingen als personeel ? Tot welk verradersvolkje horen wij ?

 • Eddy Jans

  Ternat is een gemeente in vlaams brabant. In dit land zijn er taalwetten en het is aan de burgemeester ervoor te zorgen dat deze worden nageleefd . Hiervoor zijn geen akkoorden nodig .

 • Dirk Van der Weeën

  Ternat is toch een Vlaamse gemeente tot nader order he,wel dan is het aanpassen of oprotten!!!