Midwinter Lombeek mikt op 5.000 bezoekers

De organisatoren van Midwinter Lombeek.
Foto Mozkito De organisatoren van Midwinter Lombeek.
Het centrum van Sint-Katherina-Lombeek is komende zaterdag het decor van het jaarlijkse topevenement Midwinter. De organisatoren verwachten meer dan vijfduizend bezoekers.

De festiviteiten beginnen zaterdag om 14 uur, met een dansfeest voor senioren in CC De Ploter. Om 16.30 uur beginnen de optredens op de 'main stage' in de Kerkstraat, en in de champagnetent op het Kerkplein. Op de affiche staan onder meer Sharon (17.30 uur, main stage), Oproer (18.30 uur, main stage), illusionist Ongezien (19 uur, champagnetent), Sons of Queen (19.45 uur, main stage), coverband Bump (21 uur, champagnetent), The Weedfarmers (21.45 uur, main stage), Metropolitans (22.45 uur, champagnetent) en The Pick Hardo Bros (23 uur, main stage). De opbrengst gaat integraal naar de strijd tegen de ziekte van Duchenne, en dan specifiek naar de dienst van dokter Nathalie Goemans, die het onderzoek leidt in het Leuvense UZ.


Ook de organisatoren van Midwinter nemen drastische veiligheidsmaatregelen. Zo worden ook hier alle toegangen tot het festivalterrein afgesloten met vracht- en bestelwagens. De festiviteiten worden ook permanent in de gaten gehouden door bewakingscamera's. Tussen zaterdagmiddag 12 uur en zondagochtend 7 uur is er geen doorgaand verkeer mogelijk in het dorpscentrum. De bussen van De Lijn rijden om via de Beekstraat en de Lindenlaan. (WDS)