Inwoners mogen eigen project voorstellen tijdens ‘Festival over morgen’ (en de drie beste projecten worden ook uitgewerkt)

Ines Swaelens, Timo Schoukens en Gunter Desmet promoten het 'Festival over morgen'.
Mozkito Ines Swaelens, Timo Schoukens en Gunter Desmet promoten het 'Festival over morgen'.
De gemeente Ternat organiseert in september het ‘Festival over morgen’. Tijdens dit evenement worden inwoners uitgenodigd om ideeën, suggesties of opmerkingen in te dienen die gebruikt worden bij het gemeentelijk beleid. De drie beste ideeën worden ook effectief opgenomen in het meerjarenplan.

“Tijdens het ‘Festival over morgen’ gaan we alle diensten, adviesraden, verenigingen en clubs uitnodigen om zichzelf aan de mensen voor te stellen”, meldt schepen voor Burgerparticipatie Timo Schoukens (VT). “Iedereen die dat wil mag een kraampje opstellen waar ze hun werking kunnen verduidelijken. Tegelijk gaan we ook een online bevraging lanceren.”

De bedoeling van ‘Festival over morgen’ is duidelijk: het bestuur wil de burgers meer en beter betrekken bij het gemeentelijk beleid. “En tegelijk kunnen wij inspiratie opdoen voor de opmaak van ons meerjarenplan”, vervolgt Schoukens. “Uiteraard houden we het niet alleen bij infostandjes. We maken er een gezellige avond van, met hapjes, drankjes en muziek.”

Tegelijk wordt ook ‘Mijn Gedacht!’ voorgesteld. “Mensen kunnen ideeën of projecten insturen en daar kiezen we er vervolgens tien uit”, zegt Schoukens. “De drie beste projecten nemen we gewoon op in het meerjarenplan en gaan we ook uitvoeren.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.