Heraanleg parking Oost aan station begonnen

De werken in de stationsbuurt aan de Statiestraat in Ternat vorderen volgens de planning. De nutsvoorzieningen werden vernieuwd en de woningen worden aangekoppeld op nieuwe kabels en leidingen. Deze week begon aannemer Wegebo met de grondige vernieuwing van parking Oost, naast het stationsgebouw.


Eerst krijgt parking Oost een nieuwe riolering. Daarna gebeurt de heraanleg van de parking zelf. Deze werken zullen duren tot eind september. Vanaf oktober zal de parking in gebruik kunnen worden genomen. Intussen wordt begin juni het driehoekig plein voor het stationsgebouw opgebroken om de rioleringswerken mogelijk te maken.


Tijdens deze fase van de werken blijft het gedeelte van de Statiestraat tussen de Assesteenweg en de Neerveldlaan open voor alle verkeer. Op parking Oost zal er tijdens de werken geen mogelijkheid zijn tot parkeren. Op parking West en in de Statiestraat blijft een combinatie van lang en kort parkeren mogelijk. Handelaars, woningen en station, blijven tijdens de werken altijd bereikbaar. Enkel de garages en achtertuinen aan parking Oost zijn niet bereikbaar via de parking. (VDCL/TVP)