Gemeente koopt voetbalveld SK Lombeek (nog) niet

Het voetbalveld in de Heidestraat.
Mozkito Het voetbalveld in de Heidestraat.
Slechts vijf gemeenteraadsleden hebben tijdens de laatste zitting de aankoop van het voormalige voetbalveld van SK Lombeek goedgekeurd. Voorlopig geen groen licht, dus.

Het dossier van het voetbalveld belandt nu in de schuif van het nieuwe gemeentebestuur, dat volgende week begint. 

Het veld in de Heidestraat wordt vandaag gebruikt door de jeugdafdeling van KSKL Ternat, de fusieclub die in 2006 opgericht werd. De eigenaars van de grond beslisten enkele maanden geleden al om hun eigendom te koop aan te bieden. Enkele privé-ondernemers toonden toen interesse, maar het bestuur van de voetbalclub hoopte vooral dat de gemeente in de bres zou springen en het veld zou kopen. Maar dat gebeurt voorlopig dus niet, want slechts 5 van de 25 raadsleden vonden de aankoop een goed idee.

“Volgende week begint de nieuwe bestuursploeg er aan, en we konden het niet maken om nu nog snel een uitgave van 180.000 euro goed te keuren”, zegt afscheidnemend burgemeester Luc Wachtelaer. “Het is de nieuwe meerderheid die in dit dossier een keuze moet maken. Onze gemeente heeft in het voorbije jaar minder inkomsten genoteerd dan geraamd werd. De vernieuwing van het zwembad kostte meer dan verwacht. Dat betekent dat er echt keuzes gemaakt moeten worden. En dan is het ongepast om nu op een drafje die aankoop nog goed te keuren.”

Volgens Wachtelaer heeft de gemeente ook contact opgenomen met de eigenaars van het veld. “Zij geven ons nog wat tijd om een beslissing te nemen”, klinkt het. “Mochten er andere kandidaat-kopers opduiken, dan zal de eigenaar ons meteen verwittigen.”

Lees ook: Te koop: het nostalgische voetbalstadionnetje van SK Lombeek
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.