Exclusief voor abonnees

Freaky Age zet straks na 15 jaar punt achter muziekcarrière: “Op ons hoogtepunt konden we zelfs niet rustig over de Meir wandelen”

Freaky Age
RV/Anke De Backer Freaky Age
Een van de meeste succesvolle rockbands uit onze buurt neemt op 20 september afscheid. Dan speelt Freaky Age zijn laatste noten in de legendarische Ancienne Belgique. Frontman Lenny Crabbe uit Ternat blikt terug op hun pijlsnelle weg naar de bekendheid. “Onder de indruk? Wij stonden daar allemaal niet bij stil”, aldus Crabbe, die een comeback niet helemaal uitsluit...

Ze waren slechts pubers toen ze de jury van Humo’s Rock Rally wegbliezen met hun aanstekelijke rock. Freaky Age uit Ternat gooide in 2006 hoge ogen. Vier albums later houdt hun verhaal op. Vorig jaar kondigde de band hun afscheid aan. Maar niet zonder een afscheidstour door Vlaanderen. Begin juli stonden ze op het podium van het Dilbeekse Vijverfestival. Op 20 september is er een afscheidsshow in de AB.

Veel van onze fans waren puber toen we onze eerste albums uitbrachten. Als ze zeggen dat een beetje van hun jeugd verdwijnt, dan doet je dat natuurlijk iets als mens

Lenny Crabbe

Na 15 jaar zet Freaky Age er een punt achter. Waarom die beslissing?

“Het was gewoon het goede moment”, legt frontman Lenny Crabbe uit. “Wij zijn letterlijk met mekaar volwassen geworden. Tijdens sommige jaren speelden we tot 120 shows. Dan ben je praktisch iedere dag met mekaar de baan op. En als we geen optreden hadden, gingen we samen weg. Wij zijn vrienden voor het leven, maar naarmate we ouder worden, is gewoon het tijd voor andere creatieve projecten. Ik ga volgend jaar een soloplaat uitbrengen. Onze bassist Wouter speelt in twee andere bands (Lil Dix en Gairy Humball, red.), waar hij releases wil mee doen. We hebben er met héél veel mensen over gesproken en uiteindelijk bleek dit de beste oplossing.”

Hoe reageren jullie fans op het afscheid?

Je hebt 26% van dit artikel gelezen
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc Lehaen

    Ooit van gehoord in een ver verleden maar kan me geen enkel nummertje voor de geest halen....nochthans in m'n leven heel veel festivals en optredens gedaan....hoe was de naam ook al weer ?

  • geert cortenbosch

    Nog nooit van dit groepje gehoord. Waarschijnlijk dus niet echt de moeite. En ik heb al duizenden groepen live gezien trouwens