Dynamische verkeersborden regelen eenrichtingsverkeer in T’Serclaesstraat

Illustratiebeeld.
Mozkito Illustratiebeeld.
Het eenrichtingsverkeer in de schoolomgeving van de lagere en secundaire scholen in het centrum van Ternat wordt voortaan geregeld door dynamische verkeersborden. Voordien dienden vrijwilligers fysieke verkeersborden ‘s ochtends en ‘s avonds te plaatsen en opnieuw wegnemen.

Schepenen Gunter Desmet en Jozef Borremans van CD&V en Volks lieten de borden in samenwerking met hun diensten tijdens de afgelopen herfstvakantie plaatsen in de T’Serclaesstraat. Bedoeling is om de schoolomgeving van de De Brug, Sint-Angela en het Sint-Jozefinstituut veiliger te maken voor de wandelende en fietsende scholier en hun ouders en de doorstroming voor auto’s te verbeteren.

Gedurende de begin- en einduren van de school zal er in de straat op schooldagen eenrichtingsverkeer gelden en dit vanaf de Statiestraat richting de Terlindenstraat. Fietsers kunnen wel in beide richtingen passeren. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Verhelst Karin

    Ternat doet al jaren van alles om het verkeer in goede banen te lijden. Behalve voor de Meersstraat, daar mag alles, auto’s, camions, lijnbussen, schoolbussen, moto’s, allen mogen ze van 5 uur met 80!km per uur door de straat suizen. Mensen mogen zoveel ze willen om hulp vragen om deze straat ecologischer en leefbaarder te maken. Geen enkele politieker heeft de moed om er iets aan te doen om voor een duurzame oplossing te zoeken

  • Marnik Leroy

    Prachtig. Eindelijk klaar en duidelijk. Nu misschien ook nog op de rest van de Terlindenstraat en vooral aan de werken op de Assesteenweg. Levensgevaarlijk is dat daar. M.L.