Drie verdachten opgepakt voor diefstalpoging in Aldi-filiaal, vierde dader geïdentificeerd

Archiefbeeld. De lokale politiezone TARL kreeg bij de zoekactie steun van de federale politie met een helikopter en een speurhond.
Mozkito Archiefbeeld. De lokale politiezone TARL kreeg bij de zoekactie steun van de federale politie met een helikopter en een speurhond.
De lokale politiezone TARL heeft met hulp van een speurhond en een helikopter drie personen kunnen arresteren die net geprobeerd hadden om een diefstal te plegen in het Aldi-filiaal langs de Assesteenweg. Een vierde kon ontkomen, maar werd wel geïdentificeerd. 

De verdachten probeerden donderdagnamiddag rond 14.30 uur voor 105,91 euro aan verzorgingsproducten te stelen uit de winkel. De winkelverantwoordelijke en een medewerker van de Renmans merkten de verdachten op. Een persoon kon gevat worden aan de winkel zelf, maar twee anderen sloegen op de vlucht.

De politie ging op zoek naar de verdachten en kreeg daarbij bijstand van de federale politie met een speurhond en een helikopter. Het duo kon in een auto in de Meersstraat worden aangetroffen door de politie. Een vierde persoon kon ontkomen, maar werd op basis van identiteitsdocumenten wel geïdentificeerd.

Het gaat om twee mannelijke en twee vrouwelijke twintigers. Drie hebben de Roemeense nationaliteit en een persoon de Spaanse. Twee waren bij de politie al gekend voor gelijkaardige feiten. Er werd een proces-verbaal opgesteld voor de vier personen voor vereniging van misdadigers en poging winkeldiefstal. Ze zullen volgens de politie op een later tijdstip gedagvaard worden voor de correctionele rechtbank. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.