Burger King moet nieuwe locatie zoeken

REUTERS
Het aangekondigde Burger King-restaurant vlakbij de Assesteenweg in Ternat moet elders gebouwd worden. 

Burger King wilde, vlak bij de rotonde aan de Assesteenweg en de industriezone, een nieuwe vestiging bouwen op de plaats waar tot voor kort een oud boerderijtje stond. Maar het gemeentebestuur stelt nu zijn veto tegen die locatie. “We leveren geen vergunning af voor een grote Burger King op die plaats”, meldt burgemeester Luc Wachtelaer. “Het fastfoodrestaurant komt er tussen twee woningen te liggen en vlak bij de drukke rotonde. Voor de bewoners is dat niet fijn en voor het verkeer op de rotonde vrezen we dat die ligging ook niet ideaal is.”

Nieuwe aanvraag

Ternat wil daarom dat de Burger King een onderkomen krijgt op de gronden van The Leaf, op de voormalige Ikea-site dus. “Daar is voldoende plaats om een ruim restaurant te bouwen. Als ze een nieuwe aanvraag indienen om het restaurant enkele honderd meters op te schuiven, dan zal dat geen probleem meer vormen.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Freddy De Vos

    Burger King is overbodig! De kebab aan het station is superlekker! Maar een bioscoop zou leuk zijn (vooral voor de jeugd en kinderen).