Bijna helft van alle beuken in Wijmenierlaan zijn ziek en worden geveld

TERNAT: Wijmenierlaan
Mozkito TERNAT: Wijmenierlaan
Begin volgende maand worden zesendertig van de vijfentachtig beuken in de Wijmenierlaan geveld. De bomen zijn ziek en dreigen om te waaien.

De Wijmenierlaan telt vijfentachtig robuuste beuken die de straat al decennialang groen kleuren. Maar dat beeld verdwijnt straks. “Een boomspecialist heeft vastgesteld dat zeker zesendertig beuken besmet zijn met schimmels en zwammen”, weet schepen van Milieu Gunter Desmet (CD&V). “De bomen zijn zo ziek dat ze een gevaar betekenen voor voorbijgangers en omwonenden. Het is bijzonder jammer, maar we gaan dus heel wat van die bomen moeten kappen. De andere negenenveertig beuken worden gesnoeid.”

De ziekte op de bomen werd vastgesteld door de bewoners van de straat. “We kregen regelmatig meldingen binnen dat er weer eens zware takken waren gevallen”, meldt Desmet. “Daarop hebben wij een expert ingeschakeld om de bomen te onderzoeken. Het was vrij snel duidelijk dat ze zwaar ziek waren.”

Vanaf 5 augustus wordt er gestart met het vellen van de bomen. Eerst wordt het stuk tussen de rotonde en de Moerenslos aangepakt. Van 12 tot 14 augustus verdwijnen ook de bomen tussen de Moerenslos en de Donkerstraat. De werkzaamheden beginnen om 8 uur en eindigen om 16.30 uur, behalve op vrijdag, want dan wordt er om 13 uur gestopt. Tijdens de werkzaamheden wordt de straat afgesloten voor alle verkeer.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Freddy De Vos

    Het is een raar zicht zonder die bomen, maar wie plaatst nu bomen naast een fietspad? Bomen horen in een bos!