Arbeiders gekneld onder zware boordstenen

Twee werknemers van het Lokerse grondwerkenbedrijf Suelga zijn gisteren zwaargewond geraakt bij een arbeidsongeval in de Fossebaan. Toen ze in een sleuf aan het werken waren, raakten hun benen bedolven onder aarde en zware stenen. Ze verkeren niet in levensgevaar.

De arbeiders van Suelga waren pas sinds gisterochtend aan de slag in de Fossebaan, ter hoogte van het kruispunt met de Loddershoekstraat. Elektriciteitsmaatschappij Eandis vernieuwt daar momenteel de leidingen en Suelga is verantwoordelijk voor de graafwerken. Zo werd gisteren een sleuf naast de rijbaan gegraven en werden naast de gracht, die zo'n meter diep was, zware betonnen boordstenen geplaatst. De arbeiders hadden de gracht gestut, maar door de natte grond zakte die toch in. Twee mannen die op dat moment in de put stonden, kwamen met hun benen klem te zitten onder enkele van de zware betonblokken.

Hun collega's konden de slachtoffers bevrijden. Eén van hen liep een open beenbreuk op en werd overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis Brussel. De werfzone werd afgesloten en een inspectiedienst, aangesteld door het arbeidsauditoraat Halle-Vilvoorde, zal vandaag de omstandigheden ter plaatse onderzoeken. (TVP)

De arbeiders waren in deze sleuf aan het werk, toen de boordstenen op hen vielen.
Mozkito De arbeiders waren in deze sleuf aan het werk, toen de boordstenen op hen vielen.