Achtervolging eindigt met crash op E40

De zwaar gehavende wagen van de Fransmannen.
Foto Mozkito De zwaar gehavende wagen van de Fransmannen.
Een achtervolging die in Aalst begon, is vrijdagnacht omstreeks 3 uur geëindigd met een crash op de E40 in Ternat.

Interventieploegen van de Aalsterse politie hadden de achtervolging ingezet op een voertuig met Franse nummerplaten. Net voor het op- en afrittencomplex in Ternat liep het fout. De Franse wagen botste er met een BMW, al is het niet duidelijk hoe dat precies kon gebeuren. De wagen van de verdachten verloor een wiel, al is het ook niet zeker of dat de oorzaak of een gevolg van het ongeval is. Het wiel bleek immers slecht gemonteerd te zijn, mogelijk slechts met één bout. Volgens het parket vielen er geen gewonden.


De inzittenden sloegen op de vlucht, waarop de politie onder meer een speurhond inzette om de lager gelegen weilanden te doorzoeken. Volgens een bron konden drie verdachten opgepakt worden, maar dat werd niet bevestigd. Het parket Oost-Vlaanderen laat alleszins weten dat niemand voor de onderzoeksrechter geleid werd. Waarom de inzittenden op de vlucht sloegen, is niet geweten. Het wrak werd in beslag genomen.


Door het ongeval waren drie rijstroken gedurende een tweetal uur versperd, waardoor het verkeer over de pechstrook geleid moest worden. Gezien het nachtelijke uur bracht dat evenwel geen hinder met zich mee. (TVP)