‘King Kong’ bijt agent

Justitiepaleis, waar de man zich moest verantwoorden voor het bijtincident
Baert Marc Justitiepaleis, waar de man zich moest verantwoorden voor het bijtincident
Een 40-jarige Brusselaar riskeert 15 maanden cel voor weerspannigheid. De man beet een agent in de hand nadat hij eerst wilde wegvluchten voor een verkeerscontrole. “Ik wilde niet terug naar de gevangenis”, klonk het tegen de rechter.

De man sleept een imposant strafblad met zich mee. Hij werd al meermaals veroordeeld voor verschillende feiten. Ook zat hij geruime tijd -naar eigen zeggen onterecht- in de gevangenis. “Ik was een King Kong die voor niemand achteruit ging”, verwoordde hij het zelf tegen de rechter. Toen hij op 12 februari in Ternat een patrouille verkeerscontroles zag uitvoeren voelde hij de bui al hangen. Niets van verzekeringsdocumenten was immers in orde. Hierop trachtte hij te vluchten. Zonder succes, want hij kon al snel door de agenten tegengehouden worden. 

Beet

De man verzette zich echter met geweld tegen de politie, schopte in het rond en raakte daarbij een politiecombi. Hier bleef het niet bij. Hij haalde ook uit naar de agenten en beet één van hen zelfs in de hand. “Dergelijke feiten van weerspannigheid en geweld tegen de politie vragen om een strenge straf, ik vorder 15 maanden cel”, aldus de procureur. De dertiger zelf gaf toe dat hij in de fout was gegaan. “Ik ben in paniek geslagen bij het zien van de agenten”, klonk het, “ik had niet de bedoeling om hem te bijten. Ik was over mijn toeren. Ik wilde echt niet terug naar de cel gaan. Uitspraak op 23 april. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.