Wie helpt bij zoektocht naar Boelwerf-schepen?

De vroegere Boelwerf in Temse.
RV De vroegere Boelwerf in Temse.
De erfgoedvereniging Op Stoapel is bezig met de inventarisatie van alle schepen die ooit op de Boelwerf zijn gebouwd. Daarvoor doet de vereniging een oproep naar de bevolking.

Erfgoedvereniging Op Stoapel is al een tijd bezig met de volledige inventarisatie van de scheepswerven Boel in Temse en De Durme in Tielrode. De leden stellen onder meer een lijst op van de schepen die ooit op deze werven zijn gebouwd. Dat gaat over zo’n vijftienhonderd schepen op de Boelwerf. Daarvan zijn er duizend bouwnummers bekend. Er wordt nog uitgekeken naar de resterende vierhonderd. Voor de scheepswerf De Durme gaat het om zo’n 350 schepen, waarvan er 150 bekend zijn en dus nog 200 op de zoeklijst staan.

Met het oog op de vervollediging van de inventarissen doet de vereniging Op Stoapel een oproep naar de bevolking. Wie over meer info zou beschikken, wordt verzocht die mee te delen aan Eddy Van Grevelinge. Hij is beschikbaar op de eerste verdieping van AC De Zaat op het Frans Boelplein 1 in Temse, van maandag 19 tot en met zaterdag 24 november, van 8.30 tot 12 uur en woensdag ook van 13.30 tot 16 uur. De info over de duizend gekende schepen van de Boelwerf en de 150 schepen van De Durme zal er ook ter inzage liggen.

Meer info bij Eddy Van Grevelinge op het nummer 0473/47.60.50 of via e-mail naar eddy.van.grevelinge@skynet.be. Info over Op Stoapel: www.opstoapel.org. 

RV
RV
RVReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.