Vrijwilligers kijken toe in recyclageparken tijdens ‘Week van de Handhaving’

De vrijwilligers van MIWA.
RV De vrijwilligers van MIWA.
In de Vlaamse Week van de Handhaving organiseerde afvalintercommunale MIWA een sensibiliserende actie op enkele recyclageparken. Wie in Temse of Waasmunster z’n afval naar het recyclagepark bracht, werd aangesproken door twee vrijwilligers die alle kofferbakken en aanhangwagens nakeken.

De actie kaderde in de Vlaamse Week van de Handhaving, waarbij verhoogde aandacht voor sluikstort en zwerfvuil wordt gevraagd. “We willen mensen bewust maken van het feit dat het aangevoerde afval op voorhand thuis goed moet worden gesorteerd. Zo komt het hier in de juiste afvalcontainer terecht en wordt het later optimaal gerecycleerd”, klinkt het bij de vrijwilligers van MIWA. “Bij de aanhangwagens controleren we of de vracht goed bevestigd of afgedekt is. Het gebeurt immers nogal eens dat mensen op weg naar het recyclagepark een deel van hun lading verliezen. Dat is niet alleen gevaarlijk voor de andere weggebruikers, zo veroorzaak je ook zwerfvuil. We controleerden deze week al zo’n 450 voertuigen. Wie het goed doet, krijgt een kleine attentie mee naar huis. Met deze positieve actie hopen we mensen te kunnen aansporen om hier in de toekomst meer aandacht voor te hebben.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.