Volgende week afbraak stellingen oude Scheldebrug: verkeer zeven dagen over nieuwe brug

JVS
De schilderwerken aan de oude Scheldebrug tussen Temse en Bornem zitten er bijna op. Van 15 tot 21 november breekt de aannemer de stellingen af, waardoor het verkeer nog zeven dagen in beide richtingen over één rijstrook moet op de nieuwe brug. De volgende fase van de werken aan de oude brug komt er in maart 2020 aan.

De Vlaamse Waterweg legt momenteel de laatste hand aan de schilderwerken van de Scheldebrug. “Zonder onvoorziene omstandigheden kan de brug vrijdagochtend 22 november opnieuw open voor het wegverkeer”, meldt De Vlaamse Waterweg.

Van vrijdag 15 tot en met donderdag 21 november breekt de aannemer de stellingen op de oude brug af. Het verkeer moet die periode over de nieuwe brug, telkens over één rijstrook. Er zal een snelheidsbeperking van 50 km/u gelden. Gedurende die zeven dagen wordt opnieuw verkeershinder verwacht op de N16.

Hiermee komt een einde aan de eerste fase van de renovatie van de oude Scheldebrug, die startte in mei. De metalen geraamten van de brug werden gezandstraald en opnieuw geschilderd. “Dat is belangrijk om de staalstructuur te beschermen tegen aantasting en de brug van een lange levensduur te verzekeren.”

JVS

De aannemer pakte de brug als het ware in, om optimaal te kunnen werken. Die hele constructie moet volgende week worden afgebroken. Dat gebeurt vanaf vrijdagochtend 15 november om 0.01 uur tot donderdagavond 21 november om 23.59 uur. Vanaf vrijdagochtend 22 november zal de brug opnieuw open zijn voor het verkeer, tot de start van de volgende renovatiefase in het voorjaar van 2020.

In die volgende fase, vanaf maart 2020, worden het brugdek en de voetpaden volledig vernieuwd. Tijdens die werken zal geen verkeer mogelijk zijn op de oude Scheldebrug. Alle verkeer zal dan via de nieuwe Scheldebrug rijden, opnieuw één rijstrook per rijrichting. Die werken zullen ongeveer twee maanden duren.

In een derde een laatste fase ten slotte, van begin mei tot midden november 2020, zal het fietspad worden aangepakt. “Het fietspad ligt los van de rijweg. De werken kunnen worden uitgevoerd zonder hinder voor het wegverkeer.”

JVSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.