VIDEO. Nederlands koppel filmt zware crash op E17, baby als bij wonder ongedeerd

Kristof Pieters
Bij een zware crash op de E17 ter hoogte van Temse is zaterdagmiddag een BMW met drie inzittenden, onder wie ook een baby, over de kop gegaan. Als bij wonder vielen er slechts twee lichtgewonden en bleef de baby ongedeerd. Het ongeval werd gefilmd door Nederlander Freek, die met zijn vriendin en ouders op terugweg was van een weekendje Brugge. 

Het ongeval gebeurde omstreeks 15.30 uur op de E17 richting Antwerpen, tijdens een inhaalmanoeuvre tussen Sint-Niklaas en Haasdonk. Freek, die het ongeval met zijn dashcam opnam, vertelt aan de Nederlandse krant AD hoe een Mercedes een auto wil inhalen en daarvoor de meest linker rijstrook kiest. Alleen had hij de Franse BMW over het hoofd gezien die met hoge snelheid kwam aanrijden.

De twee wagens botsten, kwamen in de vangrail terecht en de BMW ging vervolgens over de kop. Claudia, de vriendin van Freek, die rustig lag te slapen vertelt hoe ze wakker schrok: “Ik zag nog net de auto’s voor me langs vliegen.”

Kristof Pieters

Freek parkeerde zijn auto op een veilige plaats, stapte uit en keek of iedereen OK was. Dat bleek het geval: de baby zat goed vast in het babyzitje en was ongedeerd, de andere twee inzittenden bleken slechts licht gewond. Ook de drie inzittenden van de Mercedes kwamen er zonder grote kleerscheuren vanaf. “Toevallig reed er achter ons politie, zij waren op weg naar een voetbalwedstrijd. Daardoor kon de weg meteen afgezet worden.” 

De Nederlander heeft zijn gegevens bij de politie achtergelaten en ook het filmpje gedeeld. “Als er serieuze gewonden of doden waren gevallen, had ik ze nooit met jullie gedeeld,” beklemtoont hij. “Maar nu dat niet zo is vind ik het belangrijk om deze beelden te tonen. Die laten zien hoe belangrijk het is om alert en met normale snelheid te rijden. Zoals je op de beelden kunt zien, is een ongeluk zó gebeurd.”

Door het ongeval was een tijdlang slechts één rijstrook beschikbaar, wat een lange file veroorzaakte.

Kristof Pieters
Kristof Pieters14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wim Offermans

  Michiel Meekers hij had zelfs zijn knipperlicht aan , je kent ze wel de exemplaren die hun schakelaar meenemen als ze aan't stuur draaien. Nog relatief goed afgelopen, zeker voor de Belgische staat die nu weer heel wat btw en inschrijvingstaks zal innen. De vangrails niet te vergeten.

 • johanneke li

  Een dom ongeval dat perfect vermeden had kunnen worden indien de chauffeur van de mercedes eerst gekeken had in zijn spiegels of het linkervak wel vrij was om op in te voegen! Dit is een elementair element bij het rijden! Als een chauffeur dit niet doet/dit geen automatisme is bij hem mag/moet hij zijn rijbewijs opnieuw gaan afleggen!

 • Jan Standaert

  Hier zie je eens goed wat een bokkesprongen een auto met een hoog zwaartepunt maakt bij zo'n ongeval.De auto-industrie heeft bijna honderd jaar lang het zwaartepunt van auto's proberen te verlagen. Nu dat technisch mogelijk is, wil ineens bijna iedereen "hoog zitten". Dan krijg je stomme SUV's die bijna even rap overkop gaan als een tractor.

 • sandra struyf

  Hij wijkt uit omdat plots degene van het andere vak voor zijn neus komt en waarschijnlijk zonder in zijn spiegels te kijken,maar waarom blijft de Nederlander op het middenvlak rijden, er was plek genoeg om rechts te rijden en was dit misschien niet gebeurd. Er bestaat ook nog zoiets als remmen.dus Nederlander degelijk in de fout gegaan

 • Tom Desmedt

  Een airbag heeft enkel nut bij een frontale- of zijwaartse botsing, om te voorkomen dat je met je hoofd ergens tegen knalt. In alle andere gevallen doet de airbag meer kwaad dan goed. Je zou de eerste niet zijn met een gebroken neus door de airbag..