Verkeerslichtenregeling kruispunt Gasthuisstraat-Doornstraat met N16 wordt aangepast

Google
Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf woensdag 28 augustus aanpassingen uit aan de verkeerslichtenregeling op het kruispunt van de Gasthuisstraat en Doornstraat met de gewestweg N16 in Temse. Het oversteken van de drukke N16 moet veiliger worden voor fietsers en voetgangers.

Vanaf woensdag, na de ochtendspits, gaan de werken van start voor het aanpassen van de regeling van de verkeersinstallatie boven de N16, aan het kruispunt met de Gasthuisstraat en de Doornstraat. Het doel van deze werken is om het kruispunt verkeersveiliger te maken voor alle weggebruikers, zeker voor fietsers en voetgangers. Door het invoeren van een aparte groenfase worden alle bewegingen linksaf conflictvrij. De werken zullen tegen midden september klaar moeten zijn.

Verkeerssituatie

Tijdens de werken kan het verkeer langs de werfzone. De meest ingrijpende werken gebeuren ‘s nachts. “Deze aanpassingen zijn een eerste stap. Intussen onderzoekt de gemeente Temse samen met AWV om de voorsorteerstroken in de Doornstraat en de Gasthuisstraat te verlengen om zo het verkeer nog vlotter te kunnen laten verlopen”, klinkt het.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • van royen rudi

  Temse word onleefbaar door het toenemende verkeer,onze vrienden ontwikkelaars openen overal te pas en te onpas bebouwing en industrie ik woon in de Ruisstraat,vroeger heel rustig,vandaag een snelweg van en naar de Zaad is momenteel KMO zone en grote bewoning,en ze doen er niks aan om de snelheid te beperken,ja even flitsen(zakken vullen) en de bewoners in de kou laten staan,ik word het stilaan beu

 • Marc Dedroog

  En de buurtbewoners vooraf even verwittigen dat er 's nacht gewerkt zal worden én dat er geluidshinder zal zijn, is niet nodig?

 • Karin De Ryck

  Voorsorteerstroken verlengen... Het is helaas een lapmiddel voor een totaal uit de hand gelopen verkeersdrukte. Een volledig nieuwe wijk bouwen vlakbij een al veel te drukke verkeersas zonder vooraf na te denken over een degelijke ontsluiting is om problemen vragen. Fijn stof, lawaaihinder, problematische verkeerssituaties,.. Het is helaas dagelijkse kost voor de buurt.

 • Bert Willems

  Geluidsschermen, dat hebben we nodig! Het AWV denkt altijd aan doorstroming, maar doet niets aan de geluidsoverlast van die doorstroming.