Verbod op waterrecreatie in Waesmeer: “Waterkwaliteit is slecht”

Alle waterrecreatie op het Waesmeer is verboden, nadat bij een staalname is gebleken dat de waterkwaliteit slecht is.
JVS Alle waterrecreatie op het Waesmeer is verboden, nadat bij een staalname is gebleken dat de waterkwaliteit slecht is.
Burgemeester Luc De Ryck (CD&V) verbiedt alle waterrecreatie in het Waesmeer in Temse. Na staalnames blijkt de waterkwaliteit er dermate slecht dat er gezondheidsrisico’s zijn.

Het Agentschap Zorg en Gezondheid waakt over de waterkwaliteit in recreatievijvers. Na een routine staalname in de recreatievijver van het Waesmeer op 3 juni blijkt dat de actuele waterkwaliteit volgens de normen ‘slecht’ is. Het Agentschap bracht het gemeentebestuur meteen op de hoogte. Het is vervolgens aan de burgemeester om een verbod op waterrecreatie op te leggen. Dat heeft burgemeester Luc De Ryck (CD&V) intussen ook gedaan. Vandaag wordt er ook een waarschuwingsbord met de vermelding ‘recreatieverbod’ geplaatst aan het Waesmeer.

Omwille van de gezondheidsrisico’s bij onderdompeling in het water van de recreatievijver adviseert het Agentschap Zorg en Gezondheid om alle waterrecreatie te verbieden. Dat geldt voor alle recreatie, zowel surfen, duiken, waterski en zwemmen als roeien, bootvissen, kajakken en zeilen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.