Van Peter Van de Veire, bondscoach Roberto Martinez, dj Mattn tot Nachtwacht: Festivel heeft line-up klaar

De organisatie kan rekenen op vele tientallen enthousiaste vrijwilligers.
JVS De organisatie kan rekenen op vele tientallen enthousiaste vrijwilligers.
Festivel is klaar met haar huiswerk. Het evenement heeft een pak mooie namen in petto voor de tweede editie van het driedaagse festival in Temse-Velle in april. Onder meer Peter Van de Veire, bondscoach Roberto Martinez, dj Mattn en Nachtwacht zijn van de partij. De ticketverkoop start vanavond.

Festivel pakt voor de tweede editie uit met een reeks grote namen in het laatste weekend van april. De organisatoren hebben dan ook de smaak te pakken, na een zeer goeie eerste editie vorig jaar. Enkele duizenden bezoekers kwamen toen afgezakt naar de grote festivaltent in Temse-Velle voor ‘Festiquiz’, ‘Festival’ en ‘Festikids’. “Gezellig feest vieren in een festivalomgeving spreekt het publiek aan en daar bouwen we dit jaar op verder, met een groot team van vrijwilligers die het kleine Temse-Velle voor één weekend uitbouwen tot een echte festivallocatie”, aldus voorzitter Philippe Van Robaeys van de vzw Festivel. “Door het succes wordt dit jaar een nog grotere festivaltent ingezet, van liefst 32 bij 55 meter en met zes masten van bijna 20 meter hoog.”

Peter Van de Veire, zelf ook een Temsenaar, presenteert opnieuw de ‘Festiquiz’.
RV Peter Van de Veire, zelf ook een Temsenaar, presenteert opnieuw de ‘Festiquiz’.

Op vrijdagavond 26 april is er de 2e Festiquiz, een ludieke quiz met meer dan honderd teams. Presentator is opnieuw radio- en tv-figuur Peter Van de Veire, zelf ook Temsenaar. “Vorig jaar was de quiz snel uitverkocht, met maar liefst 100 ploegen van 5 deelnemers. Dit jaar wordt de capaciteit uitgebreid om nog meer ploegen te kunnen verwelkomen.”

Op zaterdag 27 april komt er met Festisport een nieuwe activiteit bij, van 11 tot 16 uur. Dan is er sport, spel en amusement voor iedereen, op het festivalterrein. Eregast is niemand minder dan bondscoach Roberto Martinez. “Hij zal aanwezig zijn tijdens Festisport en op het podium spreken over zijn ervaringen als coach van grote teams en voetbalsterren. Hij zal dit doen in gesprek met Sporza-presentator Ruben Van Gucht. We willen Festisport laagdrempelig houden, de toegang is dan ook gratis. Sportverenigingen en -clubs kunnen ook meewerken aan Festisport. We hebben ook een spel zonder grenzen, voor iedereen die graag de uitdaging aanneemt om met buren, collega’s, familie, jeugdbeweging of vrienden in teamverband deel te nemen." 

Van 18 tot 3 uur is er vervolgens het Festival met 9 Belgische dj’s: Gert, Maori, Dirk Stoops, Sven Ornelis, Gunther D, Partyshakerz, F.R.A.N.K., Mattn of beter bekend als Anouk Matton of mevrouw Dimitri Vegas, en tot slot dj Ghost. “De sfeer en beleving staan centraal op Festivel. Naast het muzikale luik besteden we dit jaar dan ook meer aandacht aan het culinaire gedeelte. Zo kunnen bezoekers met een combi-ticket naast de muziek ook genieten van een walking dinner met warm buffet.”

Afsluiten doet Festivel op zondag opnieuw met Festikids, een programma voor de jongste festivalbezoekers en hun families. Presentator is Tomas De Soete. Onder meer Maya de Bij, Zeppe en Zikki, dj Gert, Splash Kinderdisco en dj F.R.A.N.K. zijn van de partij. De leden van de Nachtwacht komen dan weer naar Festikids voor een ‘meet and greet’.

De ticketverkoop voor Festivel start vandaag om 18 uur. Info en tickets: www.festivel.be.

RV
RV
RV
RVReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.